De eerste keer

Hoe begin je nou een column? Daar loop ik nou al weken mee, sinds ik gevraagd ben te schrijven voor het ondernemersplatform Zoost.nl. Begin je met: “hallo ik ben Manon van Noort, getrouwd met John en trotse moeder van een tienerdochter Merel”. Het is wel waar, maar dat kan toch pakkender. Mijn lezers willen geboeid worden. Verhalen lezen die herkenbaar zijn, een beetje informatie of advies waar ze wat aan hebben. Iets waardoor ze persoonlijk groeien, iets wat je aan het denken zet of waardoor het ondernemerschap beter gaat. 

Maar hoe begin je nou met een eerste column? Als lezer wil je toch weten wie er schrijft. Dat ze inmiddels de 40 is gepasseerd (het viel mee), in Winterswijk is geboren en nu voor de derde keer hier weer woont. Dat ze ook voor zichzelf is begonnen; als zelfstandig professional (zp’er) of als projectmanager, als adviseur of als coach. Wat doet die vrouw nou precies en waar zit dan de herkenning? Voor mij is het ook zoeken. Vooral naar mijzelf. Mijn eerste advies dan maar: blijf jezelf, er zijn al zoveel anderen. Durf uniek te zijn, dat is het enige wat jou onderscheidt. Mijn eerste opdrachtgever zei: “wat is een echte zper? De echte zper bestaat niet. Manon van Noort wel en die moet je nemen want dan komt alles goed.” Ik was apetrots. Ik hoop dat jullie dat ook zijn, op jezelf en op je bedrijf.

Tot gauw. 

Reacties zijn gesloten.