Interview voor platform ZOOST “ondernemer uitgelicht”

Afgelopen zomer 2013 werd ik geïnterviewd voor platform ZOOST “Ondernemer uitgelicht”. Hieronder lees je het hele interview.

Wanneer ben je gestart?
Ik heb mij ingeschreven bij de kamer van koophandel op 4 april 2011.

Wat doet jouw onderneming? Waar ben je goed in?
Een bijdrage leveren aan “doen waarvoor je bedoeld bent”, iedereen vanuit zijn kracht, op de juiste plek. Dat is de paraplu boven alles wat ik doe. Het échte contact met mensen om het beste te bereiken rondom het thema levensloop; mens-loopbaan-relatie en ze daarbij verder helpen.

Ik werk voor organisatie’s die een vraagstuk hebben op dit gebied. Hoe krijg ik de juiste persoon op de juiste plek: in, door of uit de organisatie. Ik doe dit als projectmanager, (HR) adviseur of coach. Zo help ik bij werving & selectie vraagstukken of (interne) mobiliteit, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie.

In mijn praktijk thuis komen mensen met verschillende vraagstukken rondom levensloop. Ik begeleid ze om in hun kracht te komen; bijvoorbeeld wanneer men beter wil functioneren in het werk, of een relatie wil verbeteren, of even twijfelt aan zichzelf en het zelfvertrouwen weer een boost nodig heeft. Dankzij NEI (neuro emotionele integratie) kan ik op een dieper, onbewust, niveau aan de slag; zijn er belemmeringen of overtuigingen die je afhouden van je doel? Dankzij de CVI (Core Value Index) ontdek je hoe jouw onveranderbare kern is, zeg maar je blauwdruk waarmee je geboren bent. Dat is de basis van waaruit je alles doet. Werken en handelen vannuit je basis geeft veel energie. Dit kan ook bij teams of selectie van nieuwe medewerkers toegepast worden. Weten hoe anderen zijn, is van belang wanneer je samenwerkt of aan personeels-uitbeiding gaat doen.

Wat wil je graag overbrengen op je klanten?
Verbetering, in welke vorm dan ook. Via vertrouwen, door het creëren van inzicht en bewustzijn, het doorbreken van patronen, soms het aanleren van ander gedrag, waardoor je meer mogelijkheden gaat ervaren, de sitiuatie verbetert; je gezondheid, welzijn, relaties, financiën, productiviteit, ga zo maar door. De steen in het water die steeds meer cirkels veroorzaakt, in positieve zin.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?
Ik werkte voor mijn werkgevers altijd al, alsof mijn eigen naam op de gevel stond. Ik vond het best lastig om mijn zekerheden op te geven en om echt voor mijzelf te starten. Toch heb ik uiteindelijk de stap gezet. Trouw zijn aan wie je bent en wat je werkelijk wil, vraagt soms om zekerheid los te laten. Mijn persoonlijke motieven om te ondernemen zijn: onafhankelijkheid (geen baas, maar klanten), kwaliteit kunnen leveren, energie (opstarten van iets nieuws, afronden en goed achterlaten/overlaten), financieel onafhankelijk, kunnen doen waar ik voor bedoeld ben en eigen tijd indelen.

Waar kunnen mensen jou vinden?
Online op www.manonvannoort.nl of op www.linkedin.com/in/manonvannoort of op twitter @manonvannoort. Bij verschillende netwerken zoals She Business, Zoost, ONZ, pr8werk, of bij een open coffee. Bellen of mailen kan naar 06-12730505 of manonvannoort@gmail.com Mijn praktijk is aan de Berberislaan in Winterswijk.

Wat vind je het leukst aan ondernemen?
De vrijheid, het helemaal zelf doen, het avontuur van het nieuwe en het onbekende. Het beste geven voor anderen en daar de waardering voor krijgen. Een netwerk hebben van fijne “collega’s” om je heen. Vanuit wederzijds vertrouwen samenwerken waar nodig. Zelf bepalen wanneer en hoe je je ontwikkelt.

Wat vind je het meest vervelend aan ondernemen?
Niet zo veel, behalve administratie en te veel e-mail. Soms is het lastig de balans te bewaken. Wanneer ben je “aan het werk” en wanneer ben je “vrij”. Omdat ik ook vanuit huis werk is het één soepje, alles loopt door elkaar. Soms vind ik dat heerlijk, soms is het wel eens lastig.

Waar sta je over 5 jaar?
Daar waar mijn kompas mij heeft gebracht. Door trouw te blijven aan mijzelf en te doen waarvoor ik bedoeld ben. Ik wil richting geven, verbinden en ontwikkelen en dat wil ik vooral, via een steeds betere versie van mijzelf, blijven doen én zodanig dat ik daar mijn boterham mee kan blijven verdienen.

Heb je nog een leuke tip voor andere zelfstandige ondernemers?
Blijf jezelf. Deel, zonder terug te verwachten. Laat anderen ervaren wat je in huis hebt zonder opdringerig te zijn. Dit betaalt zich volgens mij atijd terug.

Reacties zijn gesloten.