Ontmoeten, bewustworden en samenwerken bij ONZ

Afgelopen dinsdag 10 april mocht ik mij presenteren bij het open podium van ONZ.

ONZ staat voor Ondernemend Netwerk Zelfstandigen Achterhoek en heeft een rol bij de Achterhoek Agenda 2020. Het netwerkcafé ONZ Achterhoek van dinsdag 10 april 2012 stond in het teken van zwermen en cases kraken. Op deze interactieve avond presenteerden leden zich aan elkaar tijdens een open podium/zwermsessie via een vraag.

Ik heb mijn collega ondernemers laten kiezen uit onderstaande vragen, want wie ben ik om de ultieme vraag voor hen al te bepalen. Inmiddels heb ik de vragen die avond beantwoord. Het past bij ontmoeten, bewustworden en samenwerken. Voor mij is het doel bereikt.

Hier staan mijn vragen waaruit men kon kiezen. De belofte om op alle vragen via dit stuk te antwoorden, is bij deze ingelost.

ontmoeten| bewustworden | samenwerken

Persoonlijk

 1. Waarom ben ik voor mijzelf begonnen?
 2. Als ik iemand ontmoet, wat vind ik dan belangrijk?
 3. Waar heb ik een hekel aan/wat is mijn grootste ergernis?

Mijn persoonlijke motieven om te ondernemen zijn:

 • onafhankelijkheid (geen baas, maar klanten)
 • kwaliteit kunnen leveren
 • energie (opstarten van iets nieuws, afronden en goed achterlaten/overlaten)
 • financieel onafhankelijk
 • kunnen doen waar ik voor bedoeld ben
 • eigen tijd indelen
 • Wanneer ik iemand ontmoet, dan vind ik echt contact belangrijk. Wanneer er een bepaalde energie gaat stromen, dan weet ik dat er echt contact is.
 • Waar ik een hekel aan heb is een verborgen agenda, oneerlijkheid en intimidatie.

Ondernemerschap

 1. Hoe ben ik tot mijn bedrijf/deze dienstverlening gekomen?
 2. Wat zijn mijn toekomstplannen?
 3. Wat zijn mijn valkuilen in het ondernemerschap?
 • Tijdens een loopbaantraject heb ik nagedacht over wat ik goed kan en waar ik blij van word. Dit heb ik gecombineerd naar mijn huidige dienstverlening.
 • Mijn focus voor de toekomst ligt op 5 gebieden:
 1. Het vervullen van (HR) opdrachten voor organisaties en medewerkers. Met name op het gebied van instroom, door- of uitstroom. Als manager, adviseur of coach.
 2. Coaching (gecombineerd met o.a. NEI therapie) voor individuen (ontwikkeling, ondernemers-coaching, loopbaan-coaching en bij relaties)
 3. Het inzetten van de kernwaarden index (CVI) een online assessment om de onveranderbare aangeboren waarden te meten waardoor men, in overeenstemming hiermee, datgene kan doen wat het beste bij hem/haar past. Dit kan o.a. bij selectie, reorganisaties of als start voor coaching ingezet worden. Ik wil een workshop gaan ontwikkelen, waarbij de CVI als uitgangspunt wordt genomen.
 4. Schrijven van columns voor (startende) ondernemers
 5. Doorgaan met het thema talent: doen waarvoor je bedoeld bent, worden wie je bent.
 • Mijn valkuil is dat ik snel enthousiast word, waardoor ik versnipperd kan raken.

Sector / branche

 1. Waarom richt ik mij op de zorgsector?
 2. Wat is op dit moment actueel in deze sector?
 3. Hoe kunnen wij vanuit ONZ samenwerken om van toegevoegde waarde te zijn voor deze sector?

De reden dat ik mij op de (thuis)zorgsector richt is, omdat mijn laatste ruim 10 jaren ervaring daar liggen. Het is een dynamische omgeving, waar veel gebeurt en zal blijven veranderen. Er zijn grote tekorten aan gekwalificeerd personeel, men heeft moeite om goede medewerkers vast te houden, de marktwerking doet haar werk, de budgetten worden minder en men zal en moet slimmer werken om aan de stijgende zorgvraag te kunnen blijven voldoen.

Graag onderzoek ik met andere ONZ leden, hoe wij als zelfstandig professionals onze toegevoegde waarde voor deze sector kunnen inzetten.

Wat doet het met jou nadat je hebt gelezen wat hierboven staat? Wil je hierover contact? Ik ontmoet je graag.

 

Reacties zijn gesloten.