Referenties

Coaching & Begeleiding

Hieronder lees je een aantal referenties.

Het volgende werd gezegd door de deelnemers van de (mini)workshop “doen waarvoor je bedoeld bent” tijdens het lentefestival van “Grootse Vrouwen” op 21 maart 2014

Een goede titel, dat maakt nieuwsgierig (Natasja). Helder, duidelijk en een korte openbaring. Een helder verhaal met duidelijke “vormgevers” die zeer bruikbaar zijn als groeimodel. Een duidelijke, heldere, liefdevolle en aandachtvolle presentatie. Dank je wel!(Fenny). Leuk, eigenlijk te kort, maar toch heb ik er wat aan gehad. Duidelijke uitleg, jammer genoeg te kort. Kort en duidelijk met leuke en nuttige oefeningen (Yvonne). Rustige uitleg, prettige sfeer! Je nodigt me uit om echt na te denken over mijzelf (Ineke). Wat verantwoord jij jouw informatie mooi, het blijft duidelijk hangen (Esther). Hele duidelijke uitleg, leuk met de oefeningen erbij, dat smaakt naar meer (Monique). Leuk om dit samen met iemand te doen, interessant met de cirkels invullen, duidelijk verhaal. Helder en toegankelijk. Goede oefeningen om een “feel” te krijgen en verder mee te werken (Lidie). Je bent een inspirerende vrouw! Jij laat echt zien waar jouw passie ligt en straalt dit uit en brengt het ook écht over (Bianca). Een inspirerende workshop waarbij mijn bewustwording in gang werd gezet over de vraag of ik inderdaad doe, wat ik altijd heb willen doen (Diana). Ik vond je gedreven, de workshop was heel verrassend en prettig, een cadeautje (Erna). Er kwamen bij mij herinneringen naar boven waarvan ik mij niet meer bewust was. Dat leverde mooie gesprekjes op (José). Helder en doelgericht vormgegeven en prettig gepresenteerd. Goede tijdindeling zodat de oefeningen afgemaakt konden worden en er echt resultaat is aan het einde (Annelies). Duidelijk overgebracht, goed “getimed” en in de hand gehouden, goed de aandacht vastgehouden (Hermien). Kreeg er energie van en genoot ervan om over mijn dingen te praten waar ik blij van word (Heidi). Duidelijk, maar te kort (Ingrid). Het heeft mij geïnspireerd (Jolanda).

Wil jij ook een workshop volgen; intensief 1 op 1 of in een groep en ontdekken wat jouw bedoeling is? Ik kom graag in contact

Deze referenties gaan over wat de CVI je kan brengen.

“Doen waarvoor je bedoeld bent”, doen waar je goed in bent, worden wie je bent…… Toen ik dat hoorde bedacht ik dat dát was waar ik naar op zoek was. En er bestaat blijkbaar een test, de CVI, die zou laten zien waarvoor ik bedoeld ben.

Nadat ik het assessment gemaakt had, deed bij mij zich de bijzondere situatie voor dat ik, in tegenstelling tot de meeste mensen, een prachtige “vierkante uitslag” had. Mijn waarden waren exact gelijk verdeeld en dat bevestigde mijn eigen woorden: “Ik blijf in rondjes draaien, want alles is leuk en belangrijk” en dat bleek te kloppen. Sinds ik de test heb gedaan en de uitleg bij Manon heb gekregen, is er veel veranderd in mijn leven.

Het advies van Manon was om vooral te zorgen voor voldoende zelfvertrouwen en dáárvoor zou ik regelmatig uit mijn comfortzone moeten stappen….. Spannend!, maar ik heb het gedaan. Door het toepassen van een focusvraag, die ik samen met Manon heb geformuleerd, groeit mijn zelfvertrouwen met de dag en ik doe dingen die ik een half jaar geleden écht niet voor mogelijkheid had gehouden. Dat zou ik nooit gedurfd hebben! Het is dé manier voor mij om in balans te blijven en mij steeds opnieuw een energieboost te geven.

Nu, een aantal maanden verder, voelt het alsof er een onomkeerbaar proces in gang is gezet. Ik durf weer te dromen, uit te kijken naar een toekomst die ik zelf met vertrouwen vorm kan geven op de manier waar ik voor kies. Ik heb geleerd mijzelf te eren om wie ik ben, te luisteren naar mijzelf en wat ik als persoon nodig heb en de CVI test is daarin een prachtig en heel waardevol startpunt geweest.

Manon, dank je wel voor alle prachtige inzichten, je vertrouwen en vooral je warmte. Je bent een prachtig mens……

Ellen Holterman
Loopbaanadviseur

Wil jij ook ervaren wat de CVI voor jou kan betekenen? Ik kom graag in contact

Naast vele anderen, hebben ook een aantal van mijn “co-workers” en sparring-partners de CVI ondergaan. Lees hier over de inzichten die de CVI heeft gebracht.

Judith Geurkink, mede-eigenaar 2Work zegt:
“Wat mij het meeste raakte en is bijgebleven is dat duidelijk naar voren komt hoe ik in elkaar zit en wat ik daarmee kan bereiken. Waar ik nog vaak aan terug denk is hoe ik mijn minder sterke kanten juist in mijn voordeel kan laten werken. Een eyeopener! Manon is iemand die echt doorvraagt, luistert en interesse toont waardoor je goed naar jezelf gaat kijken.”

Inge Klein Gunnewiek, belastingconsulent Ordning, manager Winterswijkse Uitdaging, netwerker She Business en Zoost, VVD Winterswijk schrijft:
“Ik heb zelf de CVI (core value index) gedaan. Deze test heeft me ontzettend veel geleerd (en leert me nog steeds) over “mij” en heeft me geholpen stappen te zetten (ook in mijn onderneming).”

Linda Commandeur, positief enthousiast verbinder, procesbegeleider, maakt volgende stap mogelijk en auteur Modern Naoberschap bij Gewoon! Commandeur zegt:
“Eindelijk een test die de relatie legt tussen zichtbaar gedrag en de diepere basis waar dit vandaan komt; “daarom doe ik zo” wordt nu keer op keer duidelijk. Door mijn eigen ervaring zet ik de CVI via Manon nu standaard in bij de mensen waar ik een coachtraject mee aanga. De inzichten die dit direct geeft, maakt dat ik vanuit een niveau kan starten, waar normaal gesproken minstens 3 bijeenkomsten voor nodig zijn.”

Wil jij ook ervaren wat de CVI voor jou kan betekenen? Ik kom graag in contact

Coaching & Begeleiding

Manon haalt je kerneigenschappen scherp naar boven en weet deze verbluffend goed te omschrijven. De spiegel die ze me voor heeft gehouden en haar adviezen, geeft mij alle vertrouwen op een juiste baan. Treffend door haar zelf omschreven, “doen waarvoor je bedoelt bent”.

Edwin Vet (heeft de CVI ondergaan en volgde een traject voor loopbaanbegeleiding)

Meer referenties lees je hieronder.

NEI en loopbaan/levensloop-coaching

Maart 2013. Onderstaand verhaal is geschreven door een prachtig mens die een toekomstbeeld in rook zag opgaan. Nadat ze deze “herinnering aan de toekomst” een plaatsje had gegeven, heeft ze een half jaar later een loopbaantraject gevolgd om er achter te komen wie ze werkelijk was en wat ze wilde in haar werk.

BAM!!
Dat nieuws hakte er harder in dan verwacht! Wekenlang ploeter je maar door, maar op een gegeven moment was de koek op…ik trok het niet meer. Lamgeslagen zat ik thuis…het voelde of ik in een afgrond viel, halverwege de val kon ik mij nog vastpakken aan iets…ik klauterde op een richel en daar verbleef ik maanden, druk aan het bedenken hoe ik hier weg zou komen. Ik riep niet om hulp, ik kon mijzelf wel redden. Ik keek omhoog, de wand was glad, stijl en hing iets over… geen optie. Naar beneden en nog dieper de afgrond in wilde ik niet, ik was nu hier en moest naar de overkant, ik wilde niet dieper en dieper, ik zag waar ik naartoe wilde… naar de overkant daar was het minder stijl en zag ik mogelijkheden om verder te komen, maar hoe kwam ik aan de overkant? Ja, zo was ik maanden bezig in mijn hoofd. Ik wilde de ‘oude’ ik weer zijn…ik wist héél goed wie zij was, maar of ik haar ooit weer zou worden?

Ik wist het niet meer en realiseerde mij dat ik toch om hulp moest roepen, ik kreeg hulp…een hoofd keek over het randje van de afgrond. Ze riep: “Je moet naar beneden!” Ik riep terug: “Nee, dat wil ik niet!! Ik moet naar de overkant!” Uiteindelijk overtuigde zij mij, dat ik beter tot in het diepste van de afgrond moest afdalen en dat daar een pad was dat mij weer omhoog zou laten komen.
Ik ben boven gekomen, gemakkelijk was het niet…maar ik ben héél blij dat die vrouw daar maar bleef liggen en mij begeleidde op weg naar boven. De ‘oude’ ik weer gevonden?? Gelukkig wel!

Manon haar hulp in dit moeilijke proces is geweldig geweest, daar ben ik haar heel dankbaar voor. Manon is ‘gewoon’ een heel prettig mens, met veel mensenkennis en een positieve kijk op het leven. Ze past diverse werkvormen en technieken toe in haar behandelingen, stelt kritische en stevige vragen, spreekt haar bewondering uit en complimenteert, ze houdt een spiegel voor en jíj bent degene die antwoordt…

Halverwege de klim naar boven kwamen er rovers op mijn pad…deze rovers deden mij onrecht aan. Ik wilde terug vechten, maar was druk met mijn klim…de kleine beetjes energie die ik nog overhad moest ik aan hen besteden. Zij stalen geld en spraken slecht over mij…ik heb terug gevochten en kreeg mijn geld, mijn ex-collega’s kregen het juiste verhaal te horen…en toen moest ik mij er bij neerleggen, wat resulteerde in een loopbaantraject bij Manon.

Allereerst is er een oriënterend gesprek, waarin je bespreekt wat je wensen, doelen en motieven zijn. Manon schrijft een plan en noteert je hulpvraag.

Manon werkt (weer) met verschillende werkvormen, bijvoorbeeld het kwaliteitenspel en NEI-therapie, samen ga je op ontdekking naar wat jij wilt. Je krijgt huiswerk mee en gaat aan bepaalde vaardigheden werken die uit de CVI (Core Values Index) komen, een toetsing over jouw beschrijving van het aangeboren, onveranderlijk karakter. In de loop van het proces wordt er genoteerd wat de opbrengsten zijn uit de sessies en de workshops. Op den duur vormt zich een beeld en kun je keuzes maken. Ik vond het soms lastig om positief te blijven, maar Manon zorgde er altijd voor dat ik weer met een goed, positief gevoel de deur uit ging. Wat ik nu doe? Ik ben gestart als gastouder.

Wil jij ook ervaren wat ik voor jou kan betekenen wanneer het je niet mee zit, of wil je hulp bij het ontdekken van jouw “bedoeling” in je loopbaan? Ik kom graag in contact

April 2012

Bij deze mijn beloofde referentie. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn naam niet te vermelden. Het was wel even bijzonder om terug te kijken op een zeer heftige, maar oh zo bijzondere periode. Een periode waar jij mij zo enorm geholpen hebt en denkend aan die periode is het bijna moeilijk te beseffen hoe het toen was. En dat voelt alsof het verwerkt is en achter mij ligt. Kicken natuurlijk! Jij gaf mij vertrouwen, het voelde vertrouwd aan, ik voelde me veilig bij jou, waardoor je ook open kunt staan voor alle persoonlijke ervaringen, en emoties. Heel bijzonder dat ik dit kon. Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan weet ik je te vinden.

Mijn eerste ervaring met NEI therapie was op 26 mei 2009. Ik ben ik contact gekomen met Manon via een vriendin en wat ben ik haar dankbaar. NEI heeft mijn leven veranderd in positieve zin. Maar wat vooral erg belangrijk was, is dat er meteen een klik was met Manon, wat straalt zij een vertrouwen uit. Vertrouwen was wel de rode draad van mijn probleem. Ik heb op jonge leeftijd te maken gekregen met ME, had geen vertrouwen in mezelf, mijn lichaam liet me vaak in de steek. Altijd maar moe zijn betekende vele dromen laten gaan, niet kunnen doen wat je graag wilt. Dit heeft 18 jaar geduurd, van mijn 13e tot 31e. Ik kon in die periode ook niet accepteren dat ik dingen niet kon doen en ik had het gevoel dat ik faalde. In 2007, na een relatie van 15 jaar kwam ik alleen te staan met mijn zoontje van toen anderhalf. Mijn toenmalige vriend was vreemd gegaan en verliefd geworden op een andere vrouw. Dit alles heeft mijn zelfvertrouwen enorm geschaad, mijn eigenwaarde was nul. Dankzij de NEI therapie heb ik weer vertrouwen gekregen in mezelf, in mijn nieuwe relatie en de mensen om mij heen. Mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn terug gevonden zodat ik weer kan houden van mezelf en de mensen om mij heen. Wat ik als heel bijzonder heb ervaren, is dat je werkt met je onderbewuste. Het onderbewuste kan sterk van invloed zijn, wat het moeilijk maakt om sommige patronen te doorbreken. Door de inzichtelijke werkwijze van Manon ben ik er achter gekomen dat wanneer je de oude kernpatronen doorbreekt en je nieuwe patronen accepteert en integreert, er een nieuwe ik ontstaat. Inmiddels ben ik alweer een paar jaar erg gelukkig met mijn huidige vriend en is onze liefde in oktober 2010 bekroond met een zoon. Ik wil Manon ook via deze weg bedanken voor alles!

Wil jij ook ervaren wat NEI-therapie voor jou kan betekenen? Ik kom graag in contact

Organisatie & Advies

Hier lees je over de ervaringen met mij, in de rol van projectleider en/of adviseur bij organisaties.

Opdracht als interim projectleider Werving & Selectie bij VitrasCMD Nieuwegein (augustus 2012 tot mei 2013)

Manon is een zeer deskundige projectleider met uitstekende management en coach skills. Haar kennis van de zorg en van het gehele wervings- en selectie proces kan zij op een effectieve en daadkrachtige manier inzetten en zij weet in korte tijd mooie verbindingen en resultaten tot stand te brengen. Daarnaast is zij ook een sympathieke vrouw en fijne collega waar het heel prettig samenwerken mee is! Ik beveel Manon dan ook van harte aan!

Angela Jager, Manager P&O VitrasCMD Nieuwegein

Opdracht als interim recruiter en adviseur Werving & Selectie bij Careyn Utrecht (mei 2012 tot augustus 2013)

Ik heb een aantal maanden intensief samengewerkt in haar rol als interim recruiter voor Careyn. Ik heb Manon leren kennen als een rustige en gestructureerde interim manager. In zeer korte tijd heeft zij de juiste diagnose gesteld en een uitgebalanceerde aanpak van korte en en lange termijn acties weten te realiseren. Dat alles in een behoorlijk complexe omgeving. Resultaat en mensgericht met de juiste organisatiesensitiviteit. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Jeffrey de Campos Cardoso, senior adviseur/marketeer en programmamanager Careyn

Opdracht als interim projectleider Werving & Selectie bij Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (april 2011 tot november 2011)

Manon van Noort heeft als interim projectleider voor onze organisatie een plan van aanpak gemaakt en uitgevoerd, met het doel 150 nieuwe verzorgenden en verpleegkundigen te werven en selecteren. Daarnaast heeft ze het werkgeversbeeld en de communicatie op de arbeidsmarkt versterkt en het werving- en selectieproces geoptimaliseerd.

Zij heeft naar tevredenheid de eindresultaten gepresenteerd en waardevolle aanbevelingen achtergelaten rondom het thema personeelsplanning. Manon is een expert in haar vakgebied en heeft daarnaast kennis van het management. Daar waar nodig werkte ze samen, heeft ze anderen aan de hand meegenomen en overeenstemming gecreëerd. Op cruciale momenten hield ze de verbinding met haar opdrachtgever. Het concrete resultaat was voor ons zeker de investering waard.

Luud Zeegers, hoofd P&O STMG (stichting thuiszorg Midden-Gelderland) Arnhem

Ik heb met veel plezier samengewerkt met Manon in het project werving & selectie. 
Manon is resultaatgericht, werkt methodisch en heeft het vermogen om te verbinden en kwaliteiten van mensen te benutten.

Nina Roddenhof, operationeel manager V&V STMG Arnhem

Wilt u ook ervaren wat mijn “organisatie en advies” voor uw organisatie kan betekenen? Ik kom graag in contact

richting geven – verbinden – ontwikkelen