Over Manon

“Had ik maar een gebruiksaanwijzing van mezelf”

Heb je dat ook wel eens verzucht? Of zou je de handleiding van je collega’s graag tevoorschijn toveren?

Dan heb ik nieuws voor je: zo’n handleiding bestaat. Ik help je om ‘m te ontdekken en te begrijpen.

__________________________________

“Wie ben jij?”

Dag, ik ben Manon van Noort. Opgeleid als HRM-er, doorgegroeid als manager en inmiddels zelfstandig organisatieadviseur en coach.

Eigenlijk zou ik mezelf heel anders willen introduceren

Want: is het niet raar dat we in een kennismaking altijd vertellen wat we doen als ons gevraagd wordt naar wie we zijn?

Laat dat nou ook de kern van mijn bedrijf zijn. Eerst kijken naar wie je bént. Want pas dan kun je doen waarvoor je bedóeld bent.


Zie daar: dat ben ik.

 

 

 


Worden wie je bent is een levensbehoefte

We zijn allemaal op zoek naar de plek waar alles samenvalt. Op het werk. Privé. In je organisatie. Ik leer je die plek te vinden waar je moeiteloos functioneert.

Dit is de rode draad in mijn werk:

ik zorg ervoor dat mensen tot hun recht komen,
dat teams effectief samenwerken
en dat organisaties meer bereiken.

Waarom zou je met mij werken?

Er zijn zo veel adviseurs in omloop. En er zijn meer coaches dan mensen die gecoacht willen worden. Maar gemiddeld letten zij vooral op wat beter kan, op wat de valkuilen zijn, op wat je nog moet leren.

Manco-coaching noem ik dat. Het leidt tot bekwame medewerkers zonder bezieling. Het stimuleert mensen om iemand te worden die ze niet zijn. Het is dé manier om naar een burn-out toe te werken.

Ik werk vanuit de essentie

En voordat je wegklikt omdat je het te zweverig vindt: het is zo meetbaar als 1+1=2. Want ook ik hou van bewijs en resultaten. Daarom werk ik met de CoreValuesIndex™ (CVI). Een wetenschappelijk bewezen methode die de intrinsieke, aangeboren en onveranderlijke aard van de mens zichtbaar maakt.

In 2012 maakte ik kennis met deze systematiek

Vooraf was ik sceptisch. “Wéér zo’n persoonlijkheidstest”, dacht ik. Maar wat was het een feest toen ik mijn uitslag kreeg! Niks ontwikkelpunten, lacunes of rode bolletjes, maar een zuivere herinnering aan wie ik in oorsprong ben.

De CVI bracht mijn onveranderbare deel in kaart, mijn natuurlijk bijdrage in het leven, mijn voelbare menselijke energie.

Ik werk sindsdien met nog meer plezier, ik weet waar ik goed in ben en waar ik warm voor loop. Dat gun ik iedereen.

Een verademing om mee te sparren

Quote by Wilma Ratering, Locatiemanager bij Azora, verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia Manon is enthousiast, gedreven, creatief en innovatief en heeft altijd een open mind. Zij combineert deze eigenschappen met het vermogen tot analytisch denken en ze heeft een duidelijk inzicht in processen en gedrag van mensen. Ze brengt energie en motivatie teweeg bij mensen. Ze is een bron van inspiratie en een verademing om mee te sparren en te werken.

— Wilma Ratering, Locatiemanager bij Azora, verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia

Voor de liefhebbers van lijstjes: dit is mijn CV

  • 1994: Intercedent bij Start People
  • 1996: Vestigingsmanager bij Start People
  • 2001: Zorgmanager bij Sensire
  • 2007: Manager Werving, Selectie & Mobiliteit bij Sensire
  • 2011 tot nu: Zelfstandig ondernemer

Sinds 2002 ben ik NEI-therapeut. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie: een snelle en effectieve methode om blokkades en onverwerkte emoties op te sporen en weg te nemen. Het brengt je bij een diepere laag van jezelf. Daar waar je vaak met nadenken of praten niet bij kunt.

En dit doe ik van maandag tot en met vrijdag

Organisatieadvies Teamcoaching Persoonlijke ontwikkeling
Meer bereiken met dezelfde mensen en met kersvers werkplezier. Leren omgaan met onderlinge verschillen, zonder jezelf te verliezen. De plek vinden die precies bij je past. En ‘m innemen ook.
Meer lezen >> Meer lezen >> Meer lezen >>

En als ik niet werk?

Dan ga ik de natuur in. Vroeger met onze hond, tegenwoordig in mijn eentje. Soms loopt mijn man een rondje mee, of ik app een vriendin voor een frisse neus.

Mijn ideale dag begint met een work-out (ja, echt waar) en eindigt met het leegmaken van mijn hoofd door heel Zen zelf mijn groente te snijden voor het avondeten.

Echt samen eten met het hele gezin doen we tegenwoordig nog maar zelden, want mijn dochter studeert buitenshuis. Daarom trakteer ik haar graag op een dagje sauna. Soms ben ik dan zo gek om haar vanuit de Achterhoek op te halen in Nijmegen én weer terug te brengen.

Tja. Zo zijn moeders. Daar heb je geen CVI voor nodig.

Meer weten

Iedereen op de juiste plek, om de hoogste en beste bijdrage te kunnen leveren. Klinkt dat goed? Ik help je graag verder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Of: lees de reviews >>
Of: lees een van mijn blogs >>